Irene Borst

Zang lerares Irene geeft wekelijkse zangles bij ProStudios.

Irene zangles

Biografie

Docent en actrice Irene Borst groeide op in Alkmaar. In Amsterdam studeerde ze af aan de FSA (Frank Sanders Akademie), deed ondertussen ervaring op in het sprookjesbos van de Efteling en kon daarna vrolijk verder als Musa in de Winx club on Tour waar ze o.a. in een met stuiterende kinderen gevulde Ahoy en HMH mocht staan. Daarna vertolkte ze rollen als 'Jane' in Tarzan de musical en Mary Poppins in de gelijknamige musical en zat ze in het ensemble van The Little Mermaid. Momenteel heeft Irene haar handen vol aan verschillende projecten waar ze de artistieke leiding heeft, soms als regisseur, maar ook als choreograaf of vocal coach. Last but not least is Irene nooit uitgeleerd en is ze sinds kort gestart aan het Rotterdams Conservatorium, om de verkorte opleiding Docent Muziek af te ronden.


Zangtechniek
In de zangles gaan we aan de slag met (de basis van) ademsteun en ademstroom. Je maakt kennis met en leert gebruik te maken van verschillende technieken, zoals Belting en Twang. Met songs (die je zelf kiest, maar ik help je graag op weg natuurlijk!) werken we verder aan jouw eigen sound! En indien gewenst werken we aan je uitspraak (ook Engelstalig!)

Performance
Een song, of het nou om musicalrepertoire, pop, opera, rap etc. gaat, komt pas tot leven wanneer je weet wat je staat te zingen. Waar gaat een lied over, hoe breng je het over. We werken aan houding, uitstraling en liedinterpretatie.

Zelfvertrouwen
Je wilt natuurlijk niet alleen maar in de badkamer blijven zingen! Maar soms kan het zingen voor publiek wel voor de nodige spanning zorgen. Met bovenstaande stappen en andere fijne tips help ik je om controle te krijgen over die o zo gevreesde zenuwen zodat we ze om kunnen zetten naar gezonde, behulpzame spanning.

Luister Irene hier: https://www.youtube.com/watch?v=8OhRUnhP-SE&ab_channel=ktje83

https://www.youtube.com/watch?v=k7KC_4CVdJA&ab_channel=IreneBorst

https://www.youtube.com/watch?v=1HXQlOUsWcI&ab_channel=YPrecordsessions