Saxofoon - klarinet - blokfluit

Saxofoon leraar Thanos Athanasopoulos geeft wekelijkse saxofoon-, klarinet- en blokfluitles bij ProStudios.Biografie

Hallo! Ik ben Thanos Athanasopoulos, saxofonist, componist en docent en sinds 2001 woon ik in Nederland. Ik ben afgestudeerd op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een bachelor en master in jazz saxofoon.

Momenteel geef ik saxofoon les bij de ProStudios, in de ‘American school of the Hague’ en de Dordtse muziekschool. Daarnaast reis ik veel voor het geven van workshops en lessen aan jazz ensembles in Griekenland, Spanje, Frankrijk en natuurlijk Nederland.

Mijn lessen richten zich op de interesses van de leerling, waardoor ik geen vaste methode gebruik en met iedereen iets anders doe. Van klassiek tot jazz en van rock en pop tot latin. Ik denk dat muzikanten altijd zelf geleerd zijn. Het enige wat ik als docent kan doen is jou aansteken met de liefde voor muziek, jou inspireren en je laten zien hoe je het jezelf kan leren.

Ik verg veel aandacht voor ritme, omdat dat het element is wat geluiden transformeert in muziek. Wanneer je ritme leert te gebruiken, klinkt alles muzikaal en wordt het leuker. Zelfs toonladders...)

Ik geef ook met plezier les aan jonge kinderen vanaf 5 jaar. Zo kan ik ze op een speelse wijze introduceren met muziek. Daarvoor gebruik ik de blokfluit, een erg goed instrument om mee te beginnen. Naast lesgeven, ben ik ook actief als muzikant. Ik heb met verschillende projecten op een groot aantal festivals en clubs door heel Europa gespeeld. Dit was voornamelijk met de Athanasopoulos-Pin Quartet, waarmee ik ook twee albums heb opgenomen met onze eigen composities.

Luister Thanos hier: soundcloud.com/thanos-athanasopoulos/ken-saro-wiwa