Drumles

Drumleraar Ruben Kramer geeft wekelijkse drumles bij ProStudios.


Biografie

Ruben is een drummer en songwriter uit den Haag.

Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met drums en ging in de leer bij Richard Heijerman. In zijn tienerjaren speelde hij met verschillende projecten in de Rotterdamse punk-, rock-, en metal scene. Enige tijd later volgde hij de studie Muzikant/Producer aan het AMP, te Rhoon.

Hij is momenteel actief met zijn band CooCoo waarmee hij op verscheidene festivals heeft gestaan zoals: Eurosonic Noorderslag, Schollenpop, Metropolis Festival, en the Life I Live. Daarnaast organiseert hij ook zijn eigen festival in den Haag genaamd: “CooCoo-Fest”. Ruben haalt in zijn spel veel inspiratie uit de stijlen: pop, hip-hop en punk. Voorheen heeft Ruben 6 jaar les gegeven bij Muziekschool Hellevoetsluis.

In de lessen zal er veel aandacht worden besteed aan onafhankelijkheid achter het drumstel en het muzikale gehoor van de student. Daarbij zal ook geleerd worden om noten te lezen en alles omtrent ritmische notatie. Hoewel ik ook werk met een aantal methodes, zullen studenten vooral les op maat krijgen. Hierbij duiken we in hun interesses en zullen we nummers gaan behandelen die zij leuk vinden en de technieken die hierbij komen kijken of die passend zijn voor de stijl waarin de student zich wil verdiepen.